Försäkra din kattFörsäkra din katt

Din katt är troligtvis inte bara en katt utan även en av dina närmsta vänner och en del av familjen. En vän som du har svårt att skydda i alla lägen och som allt som oftast är ute på egna äventyr. Den mänskliga delen av familjen är i Sverige skyddad av försäkringar som finns i samhället vilket gör att sjukhusbesök blir billiga när de väl uppstår. Detsamma gäller dessvärre inte katter och varesig du har en raskatt eller inte kommer den behöva veterinärvård vilket i många fall kan bli väldigt dyrt. För att kunna ge din katt vård rekommenderar vi dig därför att du försäkrar din katt. Genom att teckna en försäkring till din katt ger du den möjlighet att få all vård den behöver om den skulle råka illa ut vilket händer de flesta någon gång i livet.

Kattförsäkringen täcker
Alla kattförsäkringar vi har listat nedan innehåller en så kallad veterinärvårdförsäkring vilket är basen i en kattförsäkring och det som gör att din katt kan få veterinärvård om en sjukdom eller skada skulle uppstå.

Beroende på ditt behov så ingår det olika delar i basförsäkringen, utöver veterinärvårdförsäkringen ingår i en del försäkringar även en livförsäkring som ger ersättning om din katt skulle dö. Utöver dessa två delar finns oftast flera olika tilläggsförsäkringar som kan tecknas; vi nämnde livförsäkring (som oftast ingår i basförsäkringen) men det finns även andra tillägg som t ex utökat veterinärskydd, skydd mot specifika sjukdomar eller utökat antal kejsarsnitt.

Innan du bestämmer dig för vilken försäkring du ska teckna till din katt så rekommenderar vi dig att du jämför mellan de olika kattförsäkringar som idag finns på marknaden då de skiljer i försäkringsskydd och pris. Vi har nedan gjort en sammanställning av några av de kattförsäkringar som vi rekommenderar dig att jämföra emellan. Som du kommer se så skiljer sig självriskerna och det finns möjlighet för dig att välja vilken självrisk du önskar men detta påverkar i sin tur försäkringspriset.

Jämför kattförsäkring

+ ManyPets kattförsäkring har en väldigt flexibel självrisk där du styr självrisk och pris själv.

+ Försäkringen kan köpas från det att din katt är 4 veckor gammal.

+ Du har möjlighet att få marknadens högsta veterinärvårdsbelopp hos ManyPets.
Maxersättning/år 140 000kr
Självrisk Valbar
Självriskperiod 365 dagar
Karenstid 14 dagar
Livförsäkring upphör 9 år